Cheesy Chicken

on

Kycklinglår, salami, rosmarin och parmesan… bättre kan det inte bli. Grillen har jag inte fått iordning än, men vad gör det, ugnen funkar alldeles utmärkt!

Sätt ugnen på 225 grader. Klappa in kycklinglår med salt, massor av färskmalen svartpeppar och torkad rosmarin. Droppa på lite worshestershiresauce och olivolja. Lägg i form med bakplåtspapper, ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg, ta ut och sänk värmen till 175 grader. Strö över strimlade salamiskivor (jag använder Spianata Calabrese). Lägg på några klickar smör och ett par kvistar rosmarin och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut (höj upp värmen till 225 grader igen) och skeda över skyn i formen över låren, riv över massor av finriven parmesan och ställ in i ugnen så att osten smälter och får fin färg. Njut tillsammans med en god sallad!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s