Sparrispizza

on

Sparrissäsongen är i full gång så det är bara att njuta!

1 pizzadeg (färdigköpt eller hemgjord)

 

Topping
2 dl finriven parmesan
2 dl creme fraiche
250 g grön sparris
200 g röt sidfläsk, tunt skivat
125 g mozzarella, skivad i centimetertjocka skivor
Några droppar olivolja
Färskmalen svartpeppar
Flingsalt
Ruccola till garnering

Sätt ugnen på 250 grader. Stek sidfläsket på medelvärme i ca 10 min, ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Blanda creme fraiche och parmesan, ställ åt sidan. Bryt av nedre stjälken på sparrisen och skiva sedan sparrisen tunt på snedden. Ta ut pizzadegen och mjöla den lite, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut den lite om du vill ha den tunnare. Bred ut ostcrème i ett jämnt lager och lägg på den skivade sparrisen och det rökta sidfläsket. Fördela mozzarellan. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut, droppa på lite olivolja och strö över ruccola. Servera genast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s