Grillade kycklingben

on

Just nu är jag helt besatt av att bara grilla kyckling med ben, både kycklinglår, kycklingben och vingar! De är utmärkta på grillen, tål lite hårdare tag än filéerna och blir knapriga och saftiga trots hög temperatur. Det som är viktigt är att förgrädda på låg värme i ugnen innan, då blir det färdigt ända in från benet och man kan göra den sista finjusteringen på grillen.

Gör din egen ”sommarkrydda” av örter och lite annat smått och gott så är grillkvällarna räddade!

Börja med en stor knippe persilja och ha som grund. Många har örter i krukor som är perfekt att ha till det grillade och sommarsalladen, ibland blir dom tyvärr lite trötta där i krukan och då kan man rensa ner örten ordentligt så tar plantan sig snart igen. Det du rensat ur låter du torka så har du en perfekt krydda till det grillade köttet.

Jag brukar göra min egen kryddblandning av de örter jag har planterade, som ex. gräslök, salvia, basilika, oregano och låter dom torka. Sedan blandar jag med finmalen svartpeppar, chiliflakes, granulerad vitlök, lite löksalt, torkad rosmarin och torkad timjan på burk. Detta blir en underbar kryddblandning att smaksätta både kött och fisk med. För att få den rätta touchen i smaken på det jag ska grilla så använder jag också Worschestershiresauce och lite soja, det ger en fantastisk smak tillsammans med örterna!

Grillade kycklinglår med sommarmarinad

4 kycklinglår
Sommarkrydda
Worschestershiresauce
Soja
Olivolja
Salt
Färskmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Krydda låren runt om ordentligt med salt och peppar. Droppa på Worschestershiresauce och soja runt om. Klappa in rikligt med sommarkrydda runt om och droppa på lite olivolja på skinnsidan och lägg den uppåt. Grädda i ugn tills de har en innertemperatur på ca 65-70 grader. Ställ i kyl tills det är dags att grilla.

Har du möjlighet vid tiden för grillningen så ställ in låren i ugnen på 150 grader precis innan i ca 5 minuter så blir låren varma ända in från benet, och då kan man koncentrera sig på att få en hård och knaprig yta på grillen. När dom är färdiggrillade så lägg gärna åt sidan några minuter så att de får vila lite, pensla med lite olivolja (så blir de vackert glansiga) och servera

 

En kommentar Lägg till

  1. thefoodfactory skriver:

    Reblogga detta på the Food Factory.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s