Favorit i repris!

on

Så gott och vilka smaker! Rosta i ugnen under tiden köttet grillas.

Att rosta broccoli med lite enkla tillbehör gör underverk med smaken! De flesta har säkert stött på sönderkokt grågrön broccoli som verkligen inte ser speciellt aptitligt ut, här får du på ett enkelt sätt en massa smaker som gifter sig utmärkt med broccolins lilla bitterhet. Sötma från den rostade mandeln, lite hetta från chilin och den härliga smaken från den smälta pecorinon kommer att ge er en ny favorit!

Rostad broccoli med citron, vitlök och pecorino

2 broccolihuvud, skivade eller i jämna buketter
ca 2 dl rapsolja
2 stora vitlöksklyftor, pressade
Saften och skalet från 1 citron
ca 100 g Finriven pecorino (eller parmesan)
25 g flagad mandel
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar
Chiliflakes

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop olivolja, citronsaft, vitlök och rikligt med chiliflakes i en stor skål. Doppa broccoliskivorna så att de blir jämnt smaksatta runt om. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper med den skurna sidan nedåt, salta och peppra ordentligt.
Rosta i ca 15 minuter, ta ut och vänd på broccoliskivorna. Strö över mandlarna och rosta ca 10 minuter, tills broccolin har fått fin, nästan lite bränd färg och är färdig. Ta ut och strö över den finrivna osten och citronskalet. Servera genast. Har du gjort flera plåtar och förvarar i kylskåpet så låt den bli rumsvarm om du serverar den kall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s