Gott. Och nyttigt …

on

Det är inte alltid dom två orden funkar i samma mening, men här gör dom det!

Jag själv är (har varit) väldigt dålig på att äta både broccoli och blomkål men det har ändrats nu! Blomkålen med panko (asiatiskt ströbröd, finns på både ICA och Konsum) och parmesan har blivit nästan en daglig rutin. Att steka den så att den får en knaprig yta och att smaksätta med panko och parmesan är så vansinnigt gott! Kanske inte så vackert färgmässigt att se på men smakerna väger upp för det.

Knaperstekt blomkål med panko och parmesan
Extra Virgin olivolja
1 huvud blomkål
ca 2 dl panko
ca 100 g finriven parmesan
Salt
Färskmalen svartpeppar
Vitlökspeppar (Santa Maria)

Dela blomkålshuvudet i små buketter. Sätt en stekpanna på medelvärme, häll i olivolja. Lägg i buketterna, skaka runt så att de får olja runtomkring. Krydda rikligt och låt steka så att de får stekyta runt om. Dra av pannan från värmen och ha i pankon, rör runt så att den får färg. Häll på parmesan, rör runt och servera genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s