Mina bästa köttbullar

on

Jag använder färdigköpta köttbullar till mina hundar som belöning vid träning och dom älskar dom! Visst kan jag stoppa i mig några också när jag är hungrig men där går gränsen. Färdigköpta köttbullar kan ju inte användas i matlagning tillsammans med andra råvaror, dom har någon konstig bismak som tyvärr tar över smaken helt!

Rulla istället dina egna köttbullar och gör många, du kan göra dom på en plåt i ugnen så slipper du stekos. Sen är det bara att frysa in och när du tar fram dom så steker du klart dom i stekpanna för fin färg! Gör dom också gärna lite större, då blir dom inte så lätt överstekta.

Hemrullade köttbullar med örter och parmesan

500 g nötfärs
1 ägg
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl riven parmesan
1 msk olivolja
2 msk Worshesterschiresauce
Några droppar Tabasco
1 knippe bladpersilja, finhackad
Torkad rosmarin
Torkad timjan
Salt och färskmalen svartpeppar
Några färska kvistar av rosmarin, repade blad
Rapsolja att steka i

Förstek löken och vitlöken tillsammans med dom repade rosmarinbladen så att den blir blank och låt svalna. Blanda färs, ägg, salt och peppar väl i en skål. Ha i resten av ingredienserna, blanda och smaka av (vill du inte smaka den rå så stek en klick och smaka av). Komplettera med mer salt, peppar eller torkade örter. När färsen smakar som du vill, spola händerna i kallt vatten, forma till lite större köttbullar och lägg på en oljad tallrik. Stek runt om för fin stekyta. Låt gärna bli färdiga på ca 125 grader i ugnen, annars sänk värmen på spisen och stek färdigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s