Köttfärssås är vansinnigt gott, speciellt med svarta oliver, sardeller och rosmarin!
Inte en gnutta ketchup så långt ögat kan nå …
Köttfärssås med svarta oliver, sardeller och rosmarin
Ca 600 g nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
4 stora vitlöksklyftor, finhackade
Ett par dl varmt vatten
1 burk Mutti tomater, hela
ca 100 g körsbärstomater, hela
2 dl svarta oliver, hela eller hackade
4 sardeller + 1 tesked olja från burken
Torkad rosmarin
2 msk Tomatpuré
3 msk Worscestershiresauce
3 msk Soja
1 msk smör
Några kvistar färsk rosmarin för dekoration
Rökt spansk paprikapulver
Färskmalen svartpeppar
Salt
Ta fram köttfärsen så att den blir rumsvarm innan den ska tillagas (annars kyler den ned pannan och kokar istället). Ta fram alla ingredienser som ska användas, hacka och förbered.
Sätt en stor stekpanna eller gryta på medelvärme, häll i lite rapsolja, fräs lök och vitlök tillsammans med en msk torkad rosmarin. Ta ur löken ur pannan och ställ åt sidan.
Bryn köttfärsen, skeda ur vätskan som blivit i stekpannan, salta och peppra ordentligt och fräs köttfärsen i någon minut till. Lägg i smör, häll i löken och några dl vatten och låt puttra. Smaka av, salta och peppra mer om det behövs. Lägg i sardeller och en tsk olja från burken, oliver, ha i tomatpuré, worschestershire, soja och krydda med torkad rosmarin och rökt paprika. Häll i tomaterna från burken och körsbärstomaterna. Låt stå och puttra ca 15-20 minuter så att smakerna får sätta sig, smaka av och komplettera med det du tycker behövs.
Strö över hackad rosmarin och servera med spaghetti och gärna en klick aioli!