Decemberfavorit i repris

on

Varm grönkålsallad med rostade valnötter


ca 200 g färsk grönkål
1 paket bacon
1 dl (50-60g) valnötter
ca 100 g smulad fetaost
Salt
Färskmalen vitpeppar
Smör att steka i

Skölj grönkålen, och dela i något mindre bitar. Finhacka ”nerven” i mitten av bladet i små bitar. Rosta valnötterna försiktigt för lite färg i torr panna. Stek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur fettet från baconet ur pannan, sätt på medelhög värme och ha i en klick smör. Vänd runt grönkålen i smöret i några minuter, bara så att den blir mjuk och glansig. Lägg i en skål och vänd försiktigt ner bacon och valnötter. Smaka av med salt och peppar och strö över fetaosten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s