Den här chokladen är vansinnigt god …
Mjölkchoklad med karamelliserade salta valnötter
Karamelliserade nötter
85 g strösocker
2 msk vatten
200 g rostade valnötter
25 g smör
Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
500 g mjölkchoklad (jag använde Marabou)
50 g smör
390 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
1/2 tsk salt
200 g karamelliserade nötter, hackade
Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20×20 cm. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält. Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.