Detta är min ”all time favourite”!! Vilka smaker! Och så enkel att göra.
Den underbara soppan med den lite syrligt krämiga gorgonzolan, den milda polentan och med sälta från parmachipsen. Mums!
1,5 liter hönsbuljong (2 tärningar)
1 stor gul lök, finhackad
1,5 dl polenta
ca 200 g gorgonzola
1 klick smör
2 dl grädde
Några kvistar gräslök
Salt
Färskmalen vitpeppar
Fräs löken i en stor klick smör så den blir blank och mjuk i en stor kastrull, häll därefter i buljongen och polentan i lökfräset och koka ca 6-7 minuter. Sänk värmen och smula ner gorgonzolan. Rör om tills den smälter och häll i grädden. Smaka av med salt och lite färskmalen vitpeppar. Späd med mer buljong om det behövs.
Servera genast tillsammans med parmachipsen och klipp över lite gräslök
Parmachips
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen 10-15minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna på plåten.