Jag har fått Pippi på att panera med Panko

on

 

Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor och ger ett resultat som är mil ifrån ”vanlig” panering. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller panering och därför får man en krispig knaprig yta. Finns på både Konsum och ICA så gå in och köp, vardagsmaten varieras på ett enkelt OCH väldigt gott sätt!

I receptet har jag panerat kycklingfilé med mina favoritsmaker, torkad timjan, vitlök, svartpeppar och en generös mängd med finriven parmesan. Man behöver egentligen inte göra så mycket mer med kycklingen än att krydda med salt och peppar innan tillagning men för att vara på säkra sidan så får den lite extra torkad timjan och den vanliga skvätten av Worscestershire ochså innan jag steker den för att ge extra smak.

Parmesanpanerad kycklingfilé med timjan

4 bröstfiléer
Worcestershiresauce
4 msk torkad timjan
Färsk timjan (till dekoration)
Salt
Finmalen svartpeppar
2 dl panko
2 dl finriven parmesan
1 msk granulerad vitlök (eller pulver)
1 ägg
Vetemjöl

Krydda filéerna runt om med salt, peppar och torkad timjan. Blanda panko, parmesan och vitlök i en bunke. Lägg mjölet på en tallrik. Knäck ägget i en skål och vispa upp, salta och peppra. Vänd först filéerna i vetemjöl, sen i ägget och slutligen i panko- och parmesanblandningen. Var noga med att hela biten är täckt. Stek kycklingen och några timjankvistar i lite rapsolja på ganska hög värme runt om men passa så att det inte bränns! Ha i en klick smör på slutet och skeda över. Lägg i en ugnsfast form och låt gå färdigt i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 68 grader. Dekorera med timjankvistarna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s