Pappardelle, parmesan och pesto

En alldeles perfekt trio att kombinera en kall och tråkig måndag för en fantastisk middag!
Är du riktigt ambitiös så gör du givetvis din egen pesto …

 

Pappardelle med pesto och parmesan
4 personer
Koka pastan i rikligt med vattnet enligt anvisningarna på paketet. Stäng av kokplattan. Häll av pastan i durkslag och spara några deciliter av pastavattnet. Lägg rikligt med pesto i kastrullen, späd ut med lite pastavatten och ställ tillbaka kastrullen på plattan för att bli varmt (det får inte koka). Lägg i den avrunna pastan och vänd runt i peston. Lägg upp på tallrik. Riv över finriven parmesan och avslita med en liten klick smör och lite färskmalen svartpeppar.

 

Pesto
2 krukor basilika
50 g pinjenötter, rostade i torr panna
2 klyftor vitlök, finhackade
75 g Pecorino, finriven
50 g Parmesan, finriven
ca 2 dl olivolja
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills ingredienserna blandats. Låt stå några minuter och smaka av. Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket, jättegott till både lax och kyckling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s