Pappardelle, parmesan och pesto

En alldeles perfekt trio att kombinera en kall och tråkig måndag för en fantastisk middag! Roligt att använda en ”annorlunda” pastasort men givetvis går det bra med vilken som!
Är du riktigt ambitiös så gör du givetvis din egen pesto …

Pappardelle med pesto och parmesan
4 personer
Koka pastan i rikligt med vattnet enligt anvisningarna på paketet. Stäng av kokplattan. Häll av pastan i durkslag och spara några deciliter av pastavattnet. Lägg rikligt med pesto i kastrullen, späd ut med lite pastavatten och ställ tillbaka kastrullen på plattan för att bli varmt (det får inte koka). Lägg i den avrunna pastan och vänd runt i peston. Lägg upp på tallrik. Riv över finriven parmesan och avslita med en liten klick smör och lite färskmalen svartpeppar.

Pesto
2 krukor basilika
50 g pinjenötter, rostade i torr panna
2 klyftor vitlök, finhackade
75 g Pecorino, finriven
50 g Parmesan, finriven
ca 2 dl olivolja
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills ingredienserna blandats. Låt stå några minuter och smaka av. Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket, jättegott till både lax och kyckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s