Gnocchi …

on

… bör stå på var mans bord …

Smörslungad Gnocchi med salvia och parmesan

1 påse gnocchi (250 g)
ca 100 g finriven parmesan
2 msk kapris
1 kruka salvia, bladen, finhackade
50 g smör
Färskmalen svartpeppar
Salt
Rapsolja till stekning

Koka enligt anvisningarna på påsen, ta upp med en hålslev direkt de flyter upp till ytan. Sätt en stekpanna på ganska hög värme och häll i lite rapsolja. Lägg i kaprisen och stek i några minuter. Ta ur och lägg i kastrullen med smöret. Lägg i gnocchin försiktigt och låt ligga tills den fått färg, vänd dom och stek på andra sidan. Ta ur pannan och låt ligga. Smält ca 50 g smör i kastrullen tillsammans med den stekta kaprisen. Lägg i den finhackade salvian. Salta och peppra ordentligt med färskmalen svartpeppar och flingsalt. Lägg i gnocchin och vänd runt i smöret så att den suger åt sig. Servera genast med finriven parmesan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s