över smakerna när man kombinerar lax, chili, basilika och serverar med Hellmann´s majjo!
Så enkelt att göra, ugnen sköter allt (men är du ambitiös så går det givetvis med grillen också)!
Ta en stor bit laxfilé med skinn, låt vara framme så att den blir rumsvarm. Sätt ugnen på 130 grader. Putsa kanterna och skär bort ev. fett. Torka av med hushållspapper runt om. Lägg dubbla folieark i en ugnsform och lägg i laxbiten. Salta och peppra runt om (det ska vara massor av färskmalen vitpeppar). Bred över chilipaste (jag köper på Balkanboden) och bryt massor av buffelmozzarella och strö över. Riv bladen från en kruka basilika, strö över och ringla över olivolja. Krydda med lite torkad timjan. Tryck ihop folien runt om. Ställ in i ugnen, tid beroende på hur stor bit så klart men en innertemp på ca 56-58 grader blir gott!!
Eftersom jag är beroende av Hellmann´s majjo så måste jag givetvis ha den till. Kombinationen blir, som sagt, magisk!
Vill du grilla istället så går det givetvis bra, då föreslår jag att du grillar med skinnsidan nedåt på ganska hög värme så att skinnet blir knaprigt, sen låter den ”vila” färdigt i ugnen!