FinFin Fänkål på grillen

on

Godaste tillbehöret från grillen just nu!

 

 


Grillad fänkål med timjan och citron
4 pers

2 fänkål
1 dl extra virgin olivolja
1 kruka timjan (gärna citrontimjan)
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 knippe bladpersilja
salt
färskmalen svartpeppar

Dela fänkålen på längden och skär bort den grova ”mittstocken”.
Skiva den och lägg den i en bunke där du blandat olivolja, skivad vitlök, repad timjan, saften och skalet från en citron samt rikligt med salt och peppar. Låt den gärna dra några timmar. Grilla den på hög värme några minuter på varje sida och servera den med citronklyftor, olivolja och gärna lite extra flingsalt. Dekorera med lite persilja och timjan på toppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s