Härligt höstig potatissallad

on

Den här potatissalladen  med färskpotatis får massor av smak från de finfina smöriga minimorötterna, de vackra gröna sockerärtorna och de krispiga rädisorna!

 

Trixet är att koka grönsakerna var för sig! Många recept säger att man ska lägga i de olika grönsakerna i slutet när man kokar potatisen men det blir verkligen inte bra!
Både sockerärtor och sparris ska direkt när de kokats färdigt (jag kokar med saltat vatten och en klick smör) snabbt kylas ned, helst i en skål med isvatten, detta för att behålla sin gröna, fina färg! Sen kan man salta, peppra och vända runt i lite rapsolja. Morötterna kokar jag lätt i saltat vatten, när de är klara vänder jag runt i en klick smör, saltar och pepprar och droppar över lite citron. Tunna skivor med rädisor ger en härligt lite bitter smak och den finhackade rödlöken ger lite sting.
En god dressing lyfter till nya höjder, här har jag gjort en dressing med sardeller, honung och citron som vispats ihop med rapsolja och rödlök (låt stå någon timme så att smakerna får sätta sig).

SMAKLIG SPIS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s