När man tager vad man haver …

on

… är jag så glad att dessa produkter alltid finns hemma. Min favvo olivolja all times, nästan för god att använda i matlagning så den får vara smaksättare, en riktigt god och smakrik salami Napoli, söta plommontomater, en vällagrad smakrik parmigiano reggiano och en spaghettata all´Arrabbiata, då kan man skapa den godaste spaghettin någonsin på bara en liten stund! Givetvis får smakerna en högre nyans av vitlök, basilika, salt och en massa färskmalen svartpeppar. Man ska heller inte glömma pastavattnets betydelse

Koka spagetthin några minuter kortare än vad anvisningarna säger (tänk på att pastan fortsätter att tillagas även efter att du hällt av vattnet och att den ska ner i den varma kastrullen igen). Spara några deciliter av pastavattnet. Sänk värmen till medel.  Häll i en skvätt rapsolja och lägg i tunna skivor av salamin som får fräsa en liten stund så att fettet smälter. Lägg i delade små tomater och finhackad vitlök, strö över en nypa socker samt salta och peppra. Rör runt så att vitlöken blir blank. Häll i lite av pastavattnet och krydda ordentligt med Arrabbiatan. Ha i en klick smör som får smälta. Lägg i spaghettin och basilikan, vänd runt så att den tar åt sig smakerna och blir varm. Lägg genast upp på tallrik och riv över massor av parmesan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s