Kyckling – Panko – Parmesan= KÄRLEK!

on

Så enkelt att göra, går snabbt eftersom du delar kycklingfiléerna i bitar och vilka smaker! Supergott till en smörvänd pasta med ruccola och Muttis konserverade plommontomater!

ca 4 personer
4 kycklingbröstfiléer
Salt och färskmalen svart- och vitpeppar
1 uppvispat ägg
Panko-parmesanmix
2 dl panko
2 dl finriven parmesan
ca 1 msk granulerad vitlök
Ett knippe färsk timjan, finhackad
Torkad timjan
Chiliflagor

Rör samman ingredienserna till mixen i en skål. Dela filéerna i jämnstora bitar, lägg på ett fat, salta och peppra väl runt om. Häll över det uppvispade ägget och vänd runt filéerna.Vänd nu runt filéerna en och en i skålen med mixen. Var noga med att dom blir täckta runt om, nästan ”tryck” in mixen så att den fastnar. Lägg på ett torrt fat. Spara den mixen som blir kvar, den strör du över filéerna när du tar ut dom ur ugnen (då gottar det till sig när kycklingen vilar under folien)!

 

 

 

 

 

Sätt ugnen på 125 grader. Sätt en stor stekpanna på lite drygt medelvärme och häll i rapsolja och en klick smör. Stek filéerna tills de får en fin färg runt om, ställ därefter in pannan i ugnen och låt bli klara, det tar ca 4-5 minuter (sen ska de vila under folie). Skär gärna igenom en bit för att kolla att den är klar (den ska vara lätt rosa, inte grå …).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s