Pasta med parmesancrumbs

on

Pasta är den perfekta maten, billig, mättande och kan varieras i oändlighet!
Här har jag Tagliatelle med smörsvängd spenat, basilika, lite grön chili och svarta oliver som toppas med parmesancrumbs! Sältan från oliver, den lite bittra spenaten och hettan från chili som hettats upp i smör ger en perfekt smakkombination tillsammans med dom ”sötsalta” parmesancrumbsen.

Skölj spenaten och hacka de svarta  oliverna i större bitar. Strimla en kruka basilika. Kärna ur chilin och finhacka. Koka pastan al dente och häll av i durkslag, helst några minuter mindre än vad det står på paketet (den blir perfekt sedan när den blandas med resten). Spola snabbt av den i kallt vatten för att stoppa att den fortsätter tillagas. Spara några deciliter av pastavattnet (pastavattnet är fullt av stärkelse så det är perfekt att använda så att pastan inte klibbar ihop). Sätt tillbaka kastrullen på medelvärme och lägg i en stor klick smör, olivolja, salta och peppra smöret och oljan i kastrullen. Lägg i oliverna och chilin och fräs några minuter. Lägg i basilikan och spenaten och vänd runt, så att det blir varmt. Häll i lite pastavatten och smaka av med mer salt och peppar. Vänd ner pastan och vänd runt så att den blir varm. Servera genast. Blir det pasta kvar till matlådan så häll på lite mer av pastavattnet så går den utmärkt att värma senare.

 

 

Parmesancrumbs
(receptet kommer från Maria Dahlqvists bok ”Gazpacho-en sån soppa”). Receptet är på parmesankakor men jag gjorde crumbs istället.
80 g grovriven parmesan
3,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula
Salt

Kör allt i matberedare. Låt sedan degen vila kallt ca en halvtimme i kylskåp. Lägg bakplåtspapper på en plåt, ta ut degen och ”smula” den (om den blir varm så att det blir svårt att smula så sätt den kallt en stund till).
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter eller tills dom får ordentligt med färg.
Förvara i rumstemperatur, perfekt att strö över sallader och pasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s