Underbart goda kotlettracks

on

Härliga kotlettracks från rapsgris, med benet kvar så får kotletten en djupare smak, dessutom vackert att se på!
Tillaga med enkla smaker som låter kotletten få spela huvudrollen.

Här har jag kryddat med rikligt med salt och peppar, lite torkad rosmarin och saften från en halv citron. Stek i smör och lite olivolja, två klyftor vitlök, ett rejält knippe rosmarin och några tjocka skivor citron (citronen tillsammans med smöret karamelliseras och ger en härlig stekyta på kotletterna). När de fått en fin stekyta, häll i ca 1 dl hett vatten och smaka av skyn, kanske lite mer salt? Ställ in i ugnen på 120 grader och låt gå färdigt tills de har en innertemp på ca 68 grader (närmast benet där kotletten är som tjockast), gör gärna ett snitt med kniv så du ser att köttet närmast benet är klart! ”Citronköttet” blir underbart sött och syrligt, rensa bort det från skalet och låt vara kvar i skyn, pressa även ut vitlöken från skalet och låt vara kvar, nu har du en sky som låter smaklökarna jubla!
Smaklig Spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s