Lyxig laxmacka till frunch

on

Laxmacka de Luxe, enkelt men så gott! Gillar man smör och Ricotta (italiensk färskost) så är det här grejen! Vanlig crème fraiche går också bra. Det gör ju givetvis väldigt mycket för smaken med mixen av spenat, dill, citron, rödlök och lax. Det räcker gott med en halv macka per person då den är väldigt mäktig.

Laxmacka de luxe
4 personer

4 stora formbröd
ca 100 g rökt lax
½ dl Ricotta (eller crème fraiche)
Några droppar citron
1 liten rödlök, tunt skivad
En näve bladspenat
1 knippe dill, finhackad
2 ägg
1 dl mjölk
Salt och färskmalen svartpeppar
1 klick smör
Sätt en stekpanna på medelvärme och ha i en klick smör. Dela laxen i mindre bitar och blanda med Ricottan och droppa i citron. Vispa samman ägg och mjölk i en bunke, salta och peppra lätt. Fördela och bred ut laxröran på alla fyra brödskivorna. Lägg rödlök, spenat och dill på två skivor och tryck ihop dem lätt. Vänd skivorna i äggvispet och stek i ca 5 minuter på varje sida så att de får fin färg och att de ”smält samman” inuti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s