Sommarens sallader, såser och röror

on

the Food Factory

Gremolata

Sommarens grillkvällar med kött och fisk behöver goda sallader, såser och röror som sällskap för att harmonera smakerna. Det enklaste sättet att få fram harmoni är att utgå från sälta, sötma och syra.

A och O är alltid syra tycker jag. Citron och lime gör underverk med det mesta. Många gånger är man rädd att använda citron, exempelvis i kalla, lite fetare såser men det ska man inte vara. Ett par droppar kan göra underverk med smaken och det betyder inte alls att det behöver smaka citron. Smaka dig fram och hitta din egen smak!

Den vackraste och fräschaste salladen just nu tycker jag är den med gurka och melon som kompletteras perfekt tillsammans med lime, mynta och fetaost. Här samspelar smakerna på ett underbart sätt. Dela gärna gurkan och kärna ur den så blir det
inte vattnigt.
Gremolata är absolut min favvo till det mesta! Knallgrön persilja som blandas…

Visa originalinlägg 227 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s