Trattisar är pastans bästa vän

on

Att sen lägga till salami, lök, timjan och parmesan gör det ju inte mindre gott …

Först förväller jag svampen och låter vattnet koka in (men lite av vattnet sparar jag och späder med i pannan sedan). Smörsteker svamparna så att de blir lite knapriga, saltar och pepprar ordentligt med färskmalen svartpeppar. Ställer åt sidan.
Tar en god salami som jag skivar tunt och bryner så att fettet släpper. Jag älskar salami Spianata, den är kryddstark och underbart god.

Lägger i finhackad gul lök som får bli blank och sen vänder jag i svampen så att det blir varmt. Krydda gärna med timjan, färsk-  och eller torkad, den är jättebra kompis med svampen! Låt stå på låg värme under tiden du kokar pastan. Tagliatelle eller spaghetti passar fint till detta. Häll av i durkslag men spara av pastavattnet, det är fullt av stärkelse och ger en bra grund så att det inte blir torrt .
Blanda salamin, svampen och löken med pastan (och en skvätt av pastavattnet). Lägg på en klick smör och smaka av, ha gärna på mer färskmalen peppar och riv över massor av en fin parmesan eller pecorino.
Detta äter jag precis som det är eller serverar till ex. med kyckling som enbart kryddas med timjan, salt och peppar (för att smakerna ska må bra tillsammans) 😋

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s